A K T U E L T - vedr. tidligere aktiviteter - se længere nede på siden

Vandgruppe Sjælland Midt inviterer til
vandweekend 1. 3. juni 2018
på Flådestation Korsør

Ved tryk på fotoene herunder kommer invitationen frem.
Sidste tilmelding til lejr, morgenmad og sandwich er den 15. maj 2018. Tilmelding til vandprøverne foregår på Hundeweb - sidste frist er den 19. maj 2018.
Hundeweb

Alle vandprøver i 2018 er oprettet på Hundeweb, og tilmelding til de enkelte prøver skal fremover foregå her.

Er du ikke allerede logget ind på Hundeweb skal du oprette dig som ny bruger under "Log ind". Brug dette link til at finde Hundeweb.

Herefter kan du under

"Tilmeldinger" finde "Prøver og andre aktiviteter",

hvor du skal angive

"Arrangør" som Newfoundlandklubben i Danmark
(skroll ned i første rubrik)

og i "Type" finder du Vandprøve (newfoundland)
(igen ved at skrolle)

hvorefter du kan trykke på SØG og alle klubbens vandprøver i 2018 dukker frem.

Du kan nu gennemføre din tilmelding til den/de ønskede vandprøver.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Revision af vandprøveregler

Et udvalg bestående af Dorthe Helsby, Søren L. Rasmussen, Pia Jensen, Poul Erik Rise og Anders Andersen er gået i gang med at revidere vore Vandprøveregler.

De har afholdt deres første møde den 20. 3. 2018 og næste møde finder sted den 24. 4. 2018. Udvalget arbejder hen mod revision af reglerne, således de er klar til at blive taget i brug til sæsonstart 2019.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDGRUPPE SJÆLLAND MIDT's møde 7. 1. 2018

Vandgruppens medlemmer tog beslutninger om følgende punkter:

 • Vandweekend den 1. - 3. 6. 2018
 • DM og Vandprøver den 29. 9. 2018
 • Træning foregår fremover på skift på lørdage og søndage
 • Ved Landtræningen er det ”træneren” som bestemmer træningsstedet, men som udgangspunkt bruger vi
  Hedeland.
 • Alle træningsdagene mødes vi kl. 10.00.

Du finder det fulde referat fra vandgruppens møde her.


VINTERTRÆNING I VANDGRUPPE MIDT- OG VESTJYLLAND

Vi træner ved DCH, Hurup Thy. Første træningsdag vil være d. 14. 1. 2018. Herefter trænes hver anden søndag (i de ulige uger) med start fra 21. 1. 2018.

I maj vil vi igen tage turen ned til vandet.

Til træning vil der blive øvet dele/momenter som skal bruges til vores vandtræning. Træningen er både for øvede og nybegyndere.

Det vil koste 25 kr. pr. gang, eller 200 kr. for hele sæsonen.

Vi håber at flere kunne have lyst til at dyrke denne form for træning med deres hund.Har man yderligere spørgsmål, er man velkommen til at kontakte vandrepræsentanterne, Rikke Johannesen eller Boanna Frølund.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDPRØVEFIGURANT-KURSUS Juni 2018

Der uddannes på ny figuranter i de danske vandprøveregler. Det foregår lørdag 9. juni 2018, og uddannelsen indeholder såvel teori som praktisk træning.  Den afsluttende eksamen foregår som elevtjeneste til en af Newfoundlandklubben i Danmark’s  officielle vandprøver.

Både teori og praksis afholdes på Humlum Camping i 7600 Struer, hvor det også er muligt at booke overnatning. Hunde er meget velkomne på campingpladsen.

I forlængelse af figurantkurset afholder Vandgruppe Midt Vest  vandprøve med figurantelevtjeneste søndag 10. juni 2018. Tilmelding til vandprøverne sker på Hundeweb - sidste tilmeldingsfrist er den 25. 5. 2018.

Interesserede kan kontakte Sanne Andersen på mail 29762803 eller sannevandersen@gmail.com

Figuranternes arbejde er særdeles vigtigt for al vandtræning og for afholdelsen af alle vore vandprøver. Her er et par billeder fra 16. 9. 2017, der illustrerer, hvordan figurantarbejdet kan se ud. Søren og Lisa hjælper med momentet spring fra "bro", hvor CatchMe til DM skal springe ud efter en apport.

Anders og Stine hjælper med budføring af reb og bugsering af båd. Her er det Valde, der er oppe i Start klasse.

VINTERTRÆNING I VANDGRUPPE FYN

Landtræning er for racerne: Newfoundland, Landseer og Leonberger. Lydighed med udgangspunkt i momenterne fra Vandtræning.

Pris 450 kr. for 10 gange. Start den 11. februar 2018.

Der trænes ved Kirkestræde, 5672 Broby.

Tilmelding og info til
Peter Bo Hansen telf. 21406548 eller Jesper M. Hansen 61746911

Mål og delmål
Når man begynder et træningsforløb, drejer det sig om at hunden samlet skal kunne forstå det. Mål kan være alt for komplekse for hunden og man må derfor bryde det endelige mål op i delmål udtænkt, så hunden har en chance for at lære dem. Delmål udtænkes så simple som overhovedet muligt. Så det bliver nemmere for hunden at forstå. Afhængig af øvelsens karakter, udvælges passende indlæringsmetoder til gennemførelse af mål eller delmål. Klassisk- og operant indlæring har hver især sine fordele afhængigt af øvelserne.

Hvem er instruktør
Brigitte Bresson, som er uddannet DKK–Instruktør og har trænet hunde i 15 år. Hun skriver om sig selv: Jeg har selv 3 Border Collier, en på 9 år (Som er Danmarksmester i Lydighed, Klubmester både ved Border Collie klubben og DKK,) og en på 6 år, som jeg hyrder med, og min lille Jill på 16 måneder, som er min nye konkurrencehund, både inden for LP og hyrdning.

Birgitte vil også spørge til, hvor langt I er nået og hvad I vil og forventer.

Alle er velkomne - øvede såvel som nybegyndere, da træningen vil blive tilpasset efter, hvor langt man er nået.

Datoer for den sidste træning i 2018 - kl. 9.30 – 10.30 - er:
Søndag den 29. april. 2018

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIDLIGERE AKTIVITETER:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FEJRING AF HITLISTEHUNDE OG DM-VINDER 

På Vinterspecialudstillingen i Nyborg blev der 27. 1. 2018 uddelt medaljer til de 3 øverste hunde på Hitliste for Vandhunde 2017 samt rosende omtale af årets vinder i Dansk Mesterskab for vandprøve 2017,

Efter dagens udstilling var det tid til uddeling af årsmedaljer til de smukkeste udstillingshunde, avlshunde m.m. i 2017, - og der var også medaljer til vandhundene.

De dygtigste vandhunde i 2017 i følge Hitlisten:
1. Moonshielover's Ice Queen Nala og Anders Andersen
2. Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen
3. Simply The Best V. D. Wässernach/Toto og Sanne Andersen
Her kan du se pointene for alle 22 hunde på Hitlisten 2017.

DM-vinder 2017:
Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen
blev også hædret på Vinterspecialudstillingen.

REPARATION AF VÅDDRAGT - 27. 1. 2018

Sanne og Lisbeth havde sat hinanden stævne på Vinterspecialeudstillingen i Nyborg for at reparere våddragter. Tilbuddet om at få kyndig hjælp til at reparerere våddragterne var slået op for alle. Desuden var temaet for udstillingen "VAND", hvilket kunne ses af et lille tableau med 4 redningskranse samt gummebåden fra Vandgruppe Fyn.

Der var nok at tage fat på, især Lisbeths dragt havde mange huller, der alle blev repareret.

Sanne i gang med at sy og lime en våddragt.

Lisbeth er glad - hun er næsten færdig med alle hullerne - næste sæson starter uden at få vand direkte ind på kroppen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------DM i Fårup Sø den 16. 9. 2017

Arrangementet blev afholdt på Fårup Sø Camping’s strandbred, Fårupvej 58, DK-7300 Jelling.

DM blev en skarp konkurrence mellem de 4 kvalificerede:

 • Toto, sidste års Danmarksmester,
 • CathchMe, som netop forrige weekend lavede sit flotteste resultat i Elite klasse nogensinde,
 • Smilla, den eneste danske hund som har opnået den svære titel Dansk Vandprøve Champion.
 • samt Nala, feltets yngste hund, som med kun  2½ måned i Elite klasse både har nået at kvalificere sig til DM, fået sit første cert og fastholde 1. pladsen  på den danske vandhitliste.

Det var en spændende konkurrence med flot arbejde af både hunde og førere. Niveauet var blevet noget højere end ved sidste års DM i Ulslev. Og allerede nu er 4 hunde kvalificerede til at deltage i DM i 2018, nemlig Smilla, Nala, Toto og Aika. Det lover godt for en flot sæson i 2018!Der er lavet et album under fotogalleri med nogle af dagens begivenheder.

Resultatlisterne er opdaterede - se Vandprøver 2017

Ligeledes er årets endelige resultat opgjort på Hitliste 2017

Det blev Pia og Smilla, der blev nr. 1 med 208 point/cert og vandt den flotte guldroset. Stort tillykke med det fine resultat!

Sølvrosetten måtte deles af far og datter. Anders/Nala og Sanne/Toto fik samme point, nemlig 178,5 og dermed en samlet andenplads til DM.

4. pladsen gik til Rikke og CathcMe, som her klarer spring og bugsering af båd i fin stil.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandprøver i Fårup Sø den 16. 9. 2017

I Elite klasse, Åben klasse og Startklasse deltog hunde på alle niveauer, og her var der rig mulighed for at se, hvordan forskellige typer hunde kan deltage i vandarbejdet og på hver sin måde opnå flotte resultater.

Det var også en fin lejlighed til at se, hvordan newf’ens og landseerens naturlige instinkter for livredning kan udbygges til et flot samarbejde mellem hund og fører.

I Åben klasse placerede Mini sig på 1. pladsen blandt 3 deltagere. Her er han på vej op til Rikke med apporten.

I Elite klasse var der kun 2 deltagere, men til gengæld var begge ekvipager meget dygtige.

Vinder blev Søren og Aika med 226 point og et cert. Det var en imponerende indsats, der blev ydet, og det bliver spændende at følge de to fremover. Desværre var de netop rykket op i Elite klasse ved vandprøven i Ulslev og nåede derfor ikke at kvalificere sig til DM i år, men det er de til gengæld allerede til DM i 2018!

Andenpladsen gik til Marika Koski med landseeren Grafika. De var taget den lange vej fra Finland for at være med til vandprøverne.

Marika deltog også i SoR og blev nr. 1 i VPS med sin yngre landseer Gilda.


Ulslev Familielejr 1. - 3. 9. 2017 arrangeredes af Vandgruppe Lolland-Falster og Region Sjællland Syd og Lolland-Falster

Familielejren i Ulslev var atter en stor succes.

Fredag eftermiddag var der ryste-sammen-tur med opgaver; bl. a. skulle der laves et digt om Ulslev lejren.

Lørdag var der vandprøver i Nr. Vedby Grusgrav med meget fine resultater i alle klasser. Ialt deltog 19 hunde i vandrøverne. Der var tilmed en svensk deltager i Elite klasse som fik et cert og efterfølgende er blevet DKVPCH Dansk Vandprøve Champion. Monika Åkssson fra Sverige dømte Elite klasse og Åben klasse og Sanne Andersen var dommer i Startklasse.

Søndag formiddag var der hundematch med Monika Åkesson som dommer. Det var en fornøjelig og meget underholdende måde at lave en lille udstilling på.

Her kan du finde resultaterne fra vandprøverne.

Her kan du finde den opdaterede udgave af Hitliste 2017


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandlejr i Davinde 4. - 6. 8. 2017
arrangeret af Vandgruppe Jylland Syd og Vandgruppe Fyn

Så har vi været på vandlejr i Davinde. En rigtig vandlejr med megastore vandpytter.

En stor glæde at se 27 tobenede og 23 firbenede vandhunde. Vejret var afvekslende med en del blæst, sol og skyer, blå himmel og styrtende regn, normal dansk sommer, men meget koncentreret, når det hele skal fyres af på en weekend.

Opstilling af pladsen gik rigtig godt, med de forhindringer der nu er, ved omdannelse af bar mark til en femstjernet campingplads. De fleste nåede endog at komme til og i vandet med hundene, prøveområder blev gået efter og de sidste sager kom på plads, inden der blev tid til den fælles aftensmad og samling. En lang dag ender med en stille nat, hvor hundenes monotone snorken er den eneste lyd, der bryder stilheden.

Lørdag tidligt op til fælles morgenbord og klargøring til vandprøverne hvor der var tilmeldt 12 hunde. En prøve der startede i det flotteste vejr, vi kunne ønske os, og fik en snert af regn efter frokosten. Jeg mindes en konkurrenceleder, der pludseligt forlod området, og hunde der blev meget våde, inden de havde rørt vandkanten.

Flotte resultater blev der lavet og prøverne blev afholdt efter tidsplanen (godt arbejde af officials). Alle klasser fik godkendte point og med det niveau, der er lagt, kan det ikke vare længe før vi ser flere oprykninger. Specielt glæder jeg mig til at se mere til Saga og Lisbeth, en helt ny ekvipage, der kan nå meget langt.

Efter prøverne blev der afholdt vandudvalgsmøde, og resten hyggede sig på pladsen eller ved vandet. Små ny vandhunde kom frem og hvor har vi meget at glæde os til, der er potentiale i dem alle.

Så blev det tid til et af de nye tiltag, helstegt pattegris på grillen, men mens den blev færdig skulle der uddeles præmier og resultater. Lisa viste igen, at hun er en vandhund og bad startklassen stille op i endnu en regnbyge, så alle fik vand i år. Øvrige klasser slap for unødvendigt vandbad.

Hyggeligt med gæsterne der indfandt sig i løbet af dagen og aftenen, dejligt at se folk komme langvejs fra for at bidrage med godt selskab

Kåring af årets vandnewf blev foretaget Søren L. Rasmussen, der overrakte Mette Krohn pokalen som bevis på at hun nu er indlemmet i en eksklusiv kreds af personer, der har gjort en ekstraordinær indsats for vandarbejdet i Danmark.

Søndag morgen var lidt mere stille, men lidt kaffe mm. fik liv i lejren. Hunde og mennesker havde mange gøremål, nogle skulle i vandet og lære fiduserne af de bedste (det er os alle, når vi giver den viden fra os, vi hver især besidder), andre var i gang med oprydning og nedpakning. Efter frokost og evaluering af årets lejr truede skyerne igen. Men lejren blev ryddet, der blev gjort rent og borde og bænke stillet på plads i tørvejr.

En stor tak til alle for en dejlig weekend og et godt samarbejde om arrangementet. Særlig tak til Sanne, Peter og Ulla for jeres indsats for, at brikkerne faldt på plads, efterhånden som tiden skred frem.

På gensyn den 3. – 5. august 2018 i Davinde, hvor Vandgruppe Fyn vil stå for lejren, hvis alle giver en hånd med de praktiske gøremål!

Mange hilsner fra Anders
9. 8. 2017


Resultaterne fra vandprøverne den 5. 8. 2017 kan du finde her Vandprøver 2017.

Hitlisten er også opdateret efter Davinde - se Hitliste 2017.Maja, Chloe og Zip hilser på hinanden midt i vandpytterne.

Lisbeth og Saga - en ny ekvipage i VPS!

VPE i styrtregn - alle deltagere gør klar til gruppeafdækning.

Lisa er klar til præmieoverrækkelse i VPS og VPÅ - atter styrtregn!

Aftenens grillmenu var denne lille pattegris!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÅRETS VAND NEWF 2017 blev Mette Krohn

Det blev Mette Krohn, som fik den fine udnævnelse i år.
Søren L. Rasmussen - Årets Vand Newf 2016 - forestod udnævnelsen. Se hans tale til Mette til venstre.


Begrundelserne for valget af Mette Krohn er mange:

 • Mette yder en stor støtte til vandarbejdet i Danmark, både med ideer og med at organisere. Mette stiller også sin grund til rådighed til opbevaring af diverse materiel samt vintertræning.
 • Mettes kennel engagerer sig meget i vandarbejdet og er storleverandør af vandhunde. Det blev dog ikke en hund fra Mettes kennel, som tog det første danmarksmesterskab i vand!
 • Mette låner også gerne en hund ud til en stakkels Newf-løs person, eller bare til en, hvis hund ikke gider at svømme.
 • Mette omtaler altid vandarbejdet med rosende ord til sine hvalpekøbere, ved parringsbesøg (af hundene selvfølgelig) - ja selv til totalt fremmede.
 • Mette har også sørget for at holde liv i Biathlon i de år, hvor der var få tilmeldte.
 • Hun tilmelder sine piger til diverse arrangementer/prøver - også selv uden at de ved af det! Mette sørger endda for at de får udstyret, hvis de ikke lige selv har det.
 • Mette er også primus motor for Ulslev familielejr, og ikke mindst så har hun et rigtig godt kendskab til Bager Jørgen, hvilket vi alle nyder godt af.   
 • Mette har det også med at fejre alle fine resultater og særlige fødselsdage med champange og kage, hvilket alle omkring hende er glade for.
 • Men Mette mangler dog at selv hoppe i vandet, specialt når hun tit udtaler: "Hvor svært kan det være!!!"
 • Et andet af Mettes valgsprog er: "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt "(Pippi Langstrømpe).

Så nu glæder vi til at se Mette i en våddragt med en hund ved sin side og leve op til sine valgsprog.

På glædelig gensyn i vandet Mette!

Søren L. Rasmussen
5. 8. 2017


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jubilæumsbogen er i handlen

Alle de fine hunde, der har taget SoR-prøver og er blevet champion i perioden 2007 - 2016, og hvis ejere har indsendt foto og oplysninger om hundene, er med i Jubilæumsbogen.
Den kan købes hos Birthe Møller Hansen.
Se nærmere på NFK's hjemmeside her

Jubileebook has been published

Photos of all dogs that have become champions or passed the SoR test with succes from 2007-2016 has been published in the book above. Pres here to read where to buy the book.


Ny sponsor i Newfoundlandklubben 2017

Jubilæumsudvalget i klubben fik forhandlet en meget fordelagtig sponsoraftale med Eukanuba til alle udstillinger og vandprøver i 2017. For vore vandprøver betød det, at der ville være sponsorpræmier fra Eukanuba til de vindende hunde i alle 3 klasser.

I år er det 50 år siden Newfoundlandklubben i Danmark blev oprettet og der er lagt op til mange spændende aktiviteter i den anledning. Til at orkestrere aktiviteterne i jubilæumsåret blev der nedsat et jubilæumsudvalg. Det har allerede igangsat flere tiltag i klubben - og bl. a. også stået bag den særdeles fornemme sponsoraftale med Eukanuba.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDPRØVER GOLD CUP 2017

Vandprøverne er for alle 3 racer, nemlig landseer, leonberger og newfoundland. Der var desværre ingen landseere eller leonbergere med til vandprøverne til Gold Cup i år.

Gold Cup 2017 arrangeredes af Newfoundlandklubben i dagene 18. - 24. juli 2017.

TVFYN var på pletten og lavede en fin reportage med Stine og Mo fra vandprøverne - se selv nærmere her.

Resultatlisterne for vandprøverne til Gold Cup kan ses her
Vandprøver 2017

Hitlisten er også opdateret efter Gold Cup - se Hitliste 2017.

BIATHLON GOLD CUP 2017

Biathlon er kun for newfoundland.

Vandudvalget er arrangør for både biathlon og vandprøver.

Torsdag eftermidag var alle 8 deltagere gennem en speciel udgave af SoR-prøverne, hvor der blev lavet pointberegning alt efter hundens indsats.

Eksteriørdommer Susanne Laursen gjorde en excelent indsats med eksteriørbedømmelserne fredag aften.

Det samlede resultat af SoR-prøverne og eksteriørbedømmelserne kan ses her Biathlon 2017.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandweekend i Korsør 9. - 11. 6. 2017
Referat fra Vandgruppe Sjælland Midt

I weekenden dannede Flådestation Korsør atter rammen om vores Vandarrangement. Igen havde vi slået lejr på Boeslunde campingplads som har vist sig som det helt perfekte sted at være for os og vores dejlige hunde. Denne gang havde vi fået opsat et stort fællestelt, hvor vi kunne mødes til fælles morgenmad og fælles grill til aftensmad både fredag og lørdag. Det betød også at vi kunne gennemføre lotteri og få afsat nogen af vores mange sponsorpræmier. 

Vi startede fredag med en walk and talk gåtur i den nærliggende skov. Det var rigtig hyggeligt at mødes med alle igen efter den lange vinterpause.

Fredag aften var grillmestrene i gang!

Lørdag stod den på vandtræning og førstehjælp ved hjælp af en hjertestarter på Flådestation Korsør med Søren som instruktør.

Efter frokost havde vi en festlig konkurrence i førstehjælp, hvor vi to og to skulle hente en dummy fra båden ude i vandet – redde hans liv – og dernæst kaste sten efter tomme dåser….. - på tid. Der blev sandelig kæmpet godt og energisk på alle hold.Søren havde også arrangeret at vi alle kunne komme på en rundvisning på en af de store fregatter. Det var super spændende og mange tak for den helt særlige oplevelse.

Søndag gennemførte vi vandprøver med 12 startende fordelt i alle klasser. Til sidst gennemførte vi en 0-klasse for de hunde som ikke kan deltage i den officielle del, så alle havde mulighed for at være med om søndagen også.

Til stede ved vandprøverne var også fotograf Martin Wacherhausen - her er hans fine foto af Mille med apporten. Øvrige foto er taget af vandweekendens deltagere.

Lige inden præmieoverrækkelsen fik vi besøg af en helikopter som insisterede på at lande midt i vores vandarrangement. Så blev alt ryddet til ære for dem og vi stillede os i venteposition og fik os en på opleveren, da den store helikopter landede og lidt efter fløj igen.

Til sidst blev der uddelt præmier fra vores sponsorer. Til dem vil Vandgruppen Sjælland Midt gerne sende en stor tak.

På vegne af Vandgruppe Sjælland Midt
Dorthe Helsby, 7. 7. 2017

Se resultaterne af vandprøverne for de 12 deltagere her.

Se fotogalleriet for at se flere billeder fra Vandweekenden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandgruppe Sjælland Midt
Introdag 13. 5. 2017

Vi havde en fantastisk Introdag som forløb helt utrolig fint. Der kom desværre ikke så mange besøgende, som vi havde håbet på. Men de der kom var til gengæld meget engageret, og de havde nogle meget vandglade hunde med! Så måske vi snart ser nogle nye medlemmer i vandgruppen i år. Det vil være dejligt.

Hertil fik vi også besøg af 4 bestyrelsesmedlemmer fra DKK.

Vi bød på kaffe og kage og efter lidt indledende introduktion lavede vi en flot opvisning, hvor vi præsenterede de enkelte elementer og øvelser i Vandarbejdet på både begynder- og øvede niveau. Det gjorde tydeligt indtryk og virkede også ret imponerende.

Herefter fik de besøgende lejlighed til at prøve nogen af de forskellige lege og øvelser, mens vi hjalp alle igennem det. Det viste sig at være en rigtig god måde at gøre det på.

Så alt i alt et vældig godt arrangement og DKK takkede af med at de meget gerne vil komme til vores arrangement i Korsør i juni og lave en artikel til Hunden.

Dorthe Helsby, 16. 5. 2017

Indledende introduktion - yderst til højre de 4 bestyrelsesmedlemmer fra DKK - fra venstre formand i DKK Jørgen Hindse, sekretær i Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Jens Heine, kasserer i DKK og formand i Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Henrik Johansen samt medlem af Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Torben Poulsen.

NB. Godkendelse af Vandprøveregler, indberetning af prøveresultater m.m. hører under Udvalget for drivende og apporterende jagthunde i DKK.
"Velkommen til Introdag i Vandgruppe Sjælland Midt!"

Aika viser spring fra båd efter en tabt åre.

Aika bugserer Søren i land ved at gribe om håndleddet.

Bjørn introducerer båden til en ny vandglad newfoundlandshund Emma.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FÆLLES LANDTRÆNING 17. 4. 2017

2. påskedag var 10 hunde og deres førere samlet til fælles træning ved Vejle. Det dejlige område ved PH-Vejle lagde baner til arrangementet, som om formiddagen bød på træning med apport og fremadsendelse og sporøvelser med oplæg fra Poul Erik efter frokost.

Som traditionen er fra vandtræningen var alle i sving under træningen, dvs. det at være figurant, var også en del af øvelserne.

Der var dejlig frokost midt mellem de 2 træningspas og dagen afsluttedes med kaffe og kage på den overdækkede terasse netop som regnen var ved at indfilde sig.

Til frokost fik vi fint besøg af Hanne og Maria med Teddy 8 uger - dejligt med en kommende vandhund!

Tak til Sanne for planlægning af træningen og til Anders for en dejlig frokost.

Tak også til Kimmie, der netop var fyldt 9 år. Hun (og Lisa) havde dejlig brunsviger med!

Vibeke med Gaya, der lige er klar til at gå i gang.

Poul Erik var figurant for Saga!
Det gjaldt om at få det lange ben foran!

Anders instruerer Peter med Skipper i apportøvelsen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årets Newfie 2016

Ved medaljeuddelingen den 28. 1. 2017 i forbindelse med Vinterspecialet i Jelling i Newfoundlandklubben i Danmark blev også klubbens "æresmedalje" - Årets Newfie - uddelt.

Det blev Sanne Andersen fra vandarbejdet som med nogle meget velbegrundede argumenter fra bestyrelsen blev Årets Newfie.

Sanne har ydet er meget stor índsats som kontaktperson i Vandgruppe Jylland Syd, som figurant, konkurrenceleder, vandprøvedommer og instruktør. Hun har stået bag adskillige arrangementer i både sin egen vandgruppe og også hjulpet andre vandgrupper med træning, introdage. og vandprøver. I øjeblikket er hun desuden kasserer og står for rosetterne i Vandudvalget.

Sanne ønskes tillykke med den fornemme udnævnelse!


Medaljevindere fra Hitlisten for vandhunde 2016

Ikke kun udstillingshundene blev fejret den 28. 1. 2017 ved overrækkelse af medaljer ved Vinterspecialet i Jelling - også de 3 bedste hunde fra Hitlisten for vandhunde blev hædret.

Det er denne gange 3 hunde fra sammee kennel, nemlig Moonshinelover's:

Guldmedalje - 38,32 point: Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen - yderst til højre med stand-in Louise Asserhave

Sølvmedalje - 31,79 point: Moonshinelover's Fashion Dior og Lisbeth Christiansen - i midten med stand-in Mulle Andersen

Bronzemedalje - 28,76 point: Moonshinelover's Dark Knight (Mini) og Rikke Mahler - yderst til venstre

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ULSLEV FAMILIELEJR
i weekenden 2. - 4. september 2016

Igen i år blev Ulslev Familielejr en fantastisk og meget hyggelig oplevelse. Der var som sædvanligt stort fremmøde og dejlige aktiviteter både i de hyggelige omgivelser på Ulslev Strandcamping og ved grusgravsøen i Nr. Vedby. Vandgruppe Lolland-Falster havde lavet et flot program for dagene.

Allerede fredag eftermiddag var der orienteringsløb. Ovenfor ses deltagerne, der er ved at samles inden o-løbet.

Lørdag morgen var der fælles morgenmad - alle deltog selv om der denne gang blev opkrævet et mindre beløb for det. Også dejligt med en lille morgenkrammer af gavstrikken Lærke. Dernæst tog alle vandhundene til grusgravsøen ved Nr. Alslev for at deltage i vandprøver og DM.

Både fredag og lørdag aften var den store grill sat op og alle hyggede sig med at spise sammen i fællesteltet.

Aftenens højdepunkt lørdag var "lotteri på svensk" - noget alle synes er sjovt og hyggeligt.

Søndag formiddag var der Hundematch. Efter specielle regler stillede hundene 2 og 2 mod hinanden, nogle "gik videre" mod en ny konkurrent og så fremdeles indtil der var 5 hunde tilbage. Alle fik en meget grundig beskrivelse af deres hund af den fremragende Match-dommer Susanne Laursen, som skal have stor ros for sin positive og kyndige indsats.

Der er lagt foto fra lejren på galleriet.


Vandprøver og DM i Ulslev den 3. 9. 2016
Danmarks 3 bedste ekvipager med til DM

For første gang i de 10 år, hvor der har været officielle vandprøver i Danmark, var det muligt at arrangere DM.

Vandgruppe Lolland-Falster havde søgt og fået positiv tilbagemelding fra bestyrelsen i NFK om at arrangere DM. Ved DM følges reglerne for Elite klasse. DM bedømmes af to dommere med åben bedømmelse.

Danskejede hunde, der har opnået et godkendt resultat i Elite klasse i 2015 og 2016, kan tilmeldes DM. 3 hunde havde opnået godkendte resultater i løbet af 2016 og kunne således deltage i DM.

Det blev en meget spændende konkurrence med flotte præstationer fra alle 3 hunde. - alle opnåede godkendte prøver! Der viste sig at der tilmed kun var ½ points forskel på nr. 1 og nr. 2, så da prøverne var overstået vidste ingen reelt hvem, der var vinder af DM 2016! Det afsløredes først til præmieoverrækkelsen senere på dagen.

Placeringen blev således:

1. Sanne Andersen med Toto - 162½ point
2. Pia Jensen med Smilla - 162 point
3. Rikke Mahler med CatchMe - 125 point

På billedet ses fra venstre Pia med Smilla, Sanne med Toto og Rikke med CatchMe.

Det var meget dejligt, at der for første gang kunne afholdes DM i vandprøver i Danmark - og med de flotte resultater, der blev præsteret, kan der forventes en ny æra i vandarbejdet.

Mange timers arbejde, tålmodighed, lyst til vandarbejdet og lyst til at samarbejde positivt med sin hund er blot nogle af parametrene for at komme så langt. Indsatsen bag de 3 præstationer er beundringsværdig og vil uden tvivl være til stor inspiration for alle, der brænder for vandarbejdet.

HJERTELIG TILLYKKE


--------------------------------------------------------------------

Der var som tidligere år også vandprøver om lørdagen på Ulslev Familielejr. og her var også fine resultater for de 9 deltagere i VPS og 6 deltagere i VPÅ.

Klik på efterfølgende link for at finde resultater fra prøverne samt Hitliste 2016.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAVINDELEJREN 31. 7. - 2. 8. 2015

Det var 10. gang vi var i Davinde til den traditionelle lejr med vandprøver, træning og masser af samvær med andre vandinteresserede! Der var ialt 24 firbenede og 27 tobenede med på lejren som blev afholdt i dejligt vejr i det skønne naturområde ved Davinde.

Vandprøven fredag eftermiddag/lørdag formiddag forløb rigtig fint. I VPÅ klarede Sanne og Toto sig så flot, at de rykkede op til VPE. Stort tillykke!

Søndag formiddag var der atter vandprøver i Stenværkssøen, som var helt vidunderlig smuk i det stille vejr. Herunder er der et foto fra gruppeafdækningen i VPÅ.

I VPS klarede Sanne med Luna sig så godt, at de opnåede en oprykker til VPÅ. Det er en flot indsats af så ung en hund. Stort tillykke!

Som det ses på 2 af billederne herover har vi en tradition med at smide vand på føreren, der opnår en oprykker. Det er en skik, som vi har "overtaget" fra svenskerne - vi kunne da aldrig finde på sådan noget af os selv!

På siden Vandprøver kan du finde resultatlister for vandprøverne under Davindelejren.

På samme side er også link til en opdateret HitlisteDAVINDELEJREN - TRÆNING

Lørdag formiddag og eftermiddag var der træning med Brigitte Bresson.

Rigitg mange havde haft "motivation og glæde" på ønskesedlen til træningen - og det tog Brigitte alvorligt. Vi fik set, hvordan man kan "belønne" og arbejde med sin hund, så den rigtig gerne vil arbejde med sin hundefører i spændt forventning om, hvad hundeføreren nu finder på! Her viser Brigitte med Ramos, hvordan man skal gøre!

Herunder træner Charlotte med Samson (LB) de første øvelser i at tage rebet og trække båden på land!
Det gik fint!

Herunder venter et par af lejrens yngste deltagere - landseerne Gaia og Gaby på ½ år - på at træne.
De sprang fra båden!

Der var som det fremgår af billederne deltagelse af newfoundlandshunde, landseere og leonbergere i både lejren og til vandprøverne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOMMERUDDANNELSE 6. - 7. 6. 2015

Der var uddannelse til vandprøvedommer for 3 af vore 5 konkurrenceledere/SoR-dommere ved Fårup Sø Camping i weekenden 6. - 7. 6. 2015.

Programmet var meget koncentreret. Lørdag formiddag var der teori på programmet (regler og love).

Lørdag eftermiddag var der praktik i fint vejr med enkelte momenter fra vandprøverne. Her under ses Vibeke og Emmie i gang, mens der dømmes koncentreret i baggrunden. Under praktikken var der lumske "fejl", som kursisterne skulle opdage, - f.eks. en hundefører der var mødt op uden vest på og en hundefører som gav godbidder til sin hund inde på prøveområdet! Ja en af deltagerne havde endda glemt at tage snoren af sin hund!

Under den efterfølgende evaluering af bedømmelserne lørdag stak Saga - nysgerrig som sædvanlig - hovedet op for at se hvad der foregik inde i hytten!

Søndagens praktik var HELE prøver med alle momenter. Atter stillede hundeførere med deres hunde og figuranter op og hjalp med praktikken! Første ekvipage var Rikke med CatchMe i Åben klasse.

Over middag søndag var der kundskabsprøve - som gik godt for de 3 kursister, så nu er de alle klar til 2 x elevtjeneste og 1 x aspiranttjeneste! Der var en imponerende og flot indsats de 3 kursister ydede - koncentrationen fremgår af billedet herunder - fra venstre Pia, Sanne og Troels!

Der var mange der havde tilbudt at hjælpe, så undervisere og kursister kunne koncentrere sig ene og alene om selve kurset. Tusind tak til Anders, vores "madmor", for indkøb og madlavning under kurset, til Lisbeth for kortadministration, figurantarbejde, opvask og gulvvask m.m. og til Lone for videooptagelser m.m.
Tusind tak også til alle hundeførerne og figuranterne - nogle kom langt fra - for at være med til praktikken.


Tak for en dejlig weekend med et fantastisk engagement fra alle, der var med - her et sidste billede fra søndagens frokost.

Mvh. De 3 gamle dommere
Newfoundlandklubben i Danmark - VANDTRÆNING • mail@newfclub-vand.dk